Ocak 23, 2014

Kingdom Come: Deliverance [Kickstarter Günlükleri]

Kickstarter Günlüklerinden selam! Bugün Kingdom Come: Deliverance oyununu inceleyeceğim.

Oyunun Kickstarter sayfasına ulaşmak için bağlantı: http://kck.st/1hhYNvn

Oyun kendisini "Orta Çağ Avrupası'nı konu alan gerçekçi tek oyunculu rol yapma oyunu" olarak tanımlıyor ve ardından ekliyor "Açık dünya ve sandbox(serbest, dilediğini yap tarzı); tam anlamıyla keyif alacağınız bir yakın dövüş tecrübesi. Zindanlar var fakat ejderhalar yok.".

OYUN VE OYUNUN ÖZELLİKLERİ

Oyun birincil görüş açısıyla oynanacak aynen Mount&Blade tarzından yani. Açık dünya, her bir köşesini keşfedebilmek için. En önemli yönü ise "gerçekçi rol yapma oyunu" demesi. Bundan çıkaracağımız anlam şudur ki Orta Çağ Avrupasından yaşanmış olanları, biz oyunda kendi karakterimizle tecrübe edebileceğiz ki bu da yapılması gerçekten emek gerektiren bir yük demek bence çünkü bu ortamı yansıtmak ve hikayeyi karakterimize göre uyarlamak pek de kolay olmayacaktır diye düşünüyorum. Bu da oyunu benim gözümde şimdiden bir sanat eseri haline dönüştürüyor. Savaşta her şeyini kaybetmiş bir zanaatkar olarak başlıyormuşuz oyuna ve daha sonra vefat etmiş olan babamızın isteklerini gerçekleştirmek üzere türlü maceralara atılıyoruz Avrupa'da. Oyunda hem savaşabilecek, hem sinsice sağdan sola atlayabilecek, hem de insanları uğruna savaştığımız şeylere ikna edebileceğiz. Oyundaki hikaye tekdüze olmayacak yapımcıların dediğine göre, bu hikaye de ödüllü Mafia serisinin yazarı olan Daniel Vávra'dan gelecek. Yapımcıların dikkat çektiği diğer bir nokta ise oyunda daha önce hiç tatmadığınız bir "yakın dövüş" sistemine tanıklı edeceğinizmiş. Bunların hepsi de bize Cryengine sosuyla sunulacakmış.

Özet olarak ise şunu vermişler; PC, Xbox One, PS4, Mac, Linux platformlarına çıkacak olan oyun yaklaşık olarak 2015'in dördüncü çeyreğinde elimizde olacak fakat sadece PC, Mac ve Linux için. Konsol platformu için ilgili şirketlerin izin vs. işlemleri olduğu için çıkış tarihi hakkında bir bilgi verilmek istenmemiş, fakat oyun konsollara da geliyor. Oyun 3 bölüme sahip olacak ve ilk bölümün tamamlanması yaklaşık olarak 30 saat, oyunun toplamda "bitirilme" süresi 70 saatten fazla olacakmış.

Oyun içi görüntü (© Warhorse Studios)
ÖZELLİKLER
  • Tekdüze olmayan bir hikaye size iyinin veya kötünün yanında mı olmak istiyorsunuz, seçim hakkı sunuyor. Bütün görevler birden çok yolla çözülebilir, tamamen size bağlı.
  • Devrimsel dövüş sistemi tersinir kinematik üzerine kurulu, olduğundan daha fazlasını sunan, oldukça kolay kontrollere sahip olan birincil görüş açılı bir yakın dövüş tecrübesi. 15. yüzyıl dövüş teknikleri göz önüne alınmış ve orta çağ üzerine çalışan uzman sanatçılarla birlikte tasarlanmış.
  • Karakterini geliştir. Değişik oynanış şekilleriyle; savaşçı, düzenbaz(rogue) veya halka seslenen bir ozan olarak, veya bunların hepsini sen de birleştirebilirsin. Kendi yeteneklerini geliştir, yeni uzmanlıklar kazan ve ekipmanlarını parlat! 
  • Oldukça geniş, orta çağ temalı, açık dünya diyarlar yaklaşık 5.5 kilometre kare ve 30 saatlik oynanış süresi(bu sadece 3 bölümden birisi!)
  • Saldırılar düzenle, açık alanlarda savaş ve kuşat! Sen bir süper kahraman değilsin, bu yüzden seninle savaşacak birilerini bulsan iyi edersin! 
  • Orta Çağ'a bir yolculuk. Muhteşem şehirleri keşfet, inanılmaz kaleler, kuleler, karanlık ormanlar ve tematik köyler.
  • Bu koca dünyayı at üzerinde veya yürüyerek keşfet. Gözünün alabildiği her yeri keşfedebilirsin.
  • Sürekli değişen bir dünya, seninle birlikte yaşıyor. Oyundaki her kişi kendi topluluğunun özelliklerini yansıyor, geceler günleri kovalıyor, insanlar birlikte çalışıyorlar, gerektiğinde onlara yardım ediyorsun, veya yaptıklarına engel olmaya çalışıyor. Bundan sonra da sana ne olacağını beklemek kalmış.
  • Karakterle ilişkiler kur, suçlu ol veya yerli bir kahraman, yerli bir kadını kurtar; düşmanlarını dize getir veya onları bağışla.
  • Kendi silahlarını oluştur, yemek pişir, iksirler hazırla veya gümüş bulmak için biraz kazı yap! Bütün zanaat(craft) işlerini oyun içerisinden gerçekleştir, şu ruhsuz tariflere bakmaktansa zevkli küçük bilmecelerle!
Evet, oyun hakkında söyleyeceklerim temel olarak bunlar. Daha fazla bilgi için yukarıda verdiğim video ve Kickstarter bağlantısı size yardımcı olacaktır. Hepinize iyi ORTA ÇAĞLAR!

Hiç yorum yok: